Zwembad en sporthal Alkenlaan - Pelikaanweg

  • Duurzaam
  • Multifunctioneel gebouw
15 dec

Bouw zwembad en sporthal nu echt van start gegaan

Op vrijdag 14 december onthulden wethouders Harriët Westerdijk en Nico van Veen samen met medewerkers van De Vries en Verburg Bouw het bouwbord op de locatie Alkenlaan/Pelikaanweg. Hierop is vermeld welke partijen samen werken aan het realiseren van de nieuwe zwembad-sporthalcombinatie. Een sfeerbeeld laat zien hoe de accommodatie er straks uitziet.

 

Medewerkers van De Vries en Verburg Bouw zijn volop bezig met het bouwrijp maken van de locatie. In januari 2019 gaat de eerste heipaal de grond in. Wethouder Harriët Westerdijk (sport en recreatie): “We zijn nu echt aan het bouwen. In 2020 staat er een complex waar onderwijs en sport samenkomen. Op een geweldige plek in het centrum van de stad. Iedere Capellenaar kan er straks terecht om te sporten of bijvoorbeeld baantjes te trekken.” Wethouder Nico van Veen (vastgoed): “We investeren in een nieuwe combinatie van sporthal en zwembad. Omdat we het belangrijk vinden dat inwoners kunnen sporten en bewegen in onze eigen stad. Natuurlijk krijgt het gebouw alleen elektrische installaties en bijvoorbeeld zonnepanelen en zonneboilers.”

Op 7 juli 2015 heeft de gemeenteraad besloten om een nieuwe multifunctionele zwembad-sporthalcombinatie te realiseren op de hoek van de Alkenlaan en Pelikaanweg ter vervanging van zwembad de Blinkert. De nieuwe accommodatie komt op de plek waar nu nog het oude gebouw van het IJsselcollege staat.

Indeling accommodatie

De toekomstige sporthal wordt van alle gemakken voorzien voor gebruik door het primair- en het voortgezet onderwijs en diverse Capelse sportverenigingen. De sporthal is middels vouwwanden op te delen in 4 secties. Het zwembad krijgt een doelgroepen bad met een bassin van 15 bij 10 meter en een diepte van 2 meter. Ook komt er een wedstrijd bad met een bassin maat van 25 bij 16 meter, bestaat uit 6 banen en is 2,5 meter diep. Beide baden worden voorzien van een beweegbare bodem en uitgerust met materialen t.b.v. diverse watersporten.

                         

Faciliteiten

Zowel de sporthal als zwembad krijgen een tribune die plaats biedt aan 200 toeschouwers. De horecagelegenheid wordt tussen de sporthal en het zwembad geplaatst en biedt zicht op beide delen van de accommodatie. Buiten de accommodatie wordt een grote fietsenstalling gemaakt en komt er voldoende parkeergelegenheid voor alle gebruikers.

 

Duurzaam

In lijn met de doelstellingen op het gebied van duurzaamheid van de gemeente worden de installaties volledig elektrisch uitgevoerd en wordt het gebouw voorzien van zonnepanelen en zonneboilers. Het gebouw krijgt geen gasaansluiting.

 

Impressies Zwembad en sporthal Alkenlaan - Pelikaanweg

Voortgang

Het definitieve ontwerp voor het gebouw is in juli 2017 vastgesteld en het oude IJsselcollege is inmiddels volledig gesloopt. Op 14 december 2018 onthulden wethouders Harriët Westerdijk en Nico van Veen samen met medewerkers van De Vries en Verburg Bouw het bouwbord op de locatie Alkenlaan/Pelikaanweg. Hierop is vermeld welke partijen samen werken aan het realiseren van de nieuwe zwembad-sporthalcombinatie. Een sfeerbeeld laat zien hoe de accommodatie er straks uitziet. Medewerkers van De Vries en Verburg Bouw zijn volop bezig met het bouwrijp maken van de locatie. In januari 2019 gaat de eerste heipaal de grond in.  In 2020 staat er een complex waar onderwijs en sport samenkomen.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over dit project?

Tabitha ClementinaStuur een bericht
010-2848771