Lijst met alle projecten

De parkstad vernieuwen

 

De gemeente Capelle aan den IJssel wil graag dat het centrum goed bereikbaar is en ook de wijken onderling. Daarom zetten we in op aanvullend openbaar busvervoer, tussen de diverse wijken in onze gemeente, in de vorm van de buurtbus. De buurtbus is openbaar vervoer met een vaste route en dienstregeling. De buurtbus is een 8-persoons taxibus die gereden wordt door vrijwilligers als chauffeur.

 

De buurtbus is een samenwerking tussen de gemeente Capelle aan den IJssel, De buurtbus vereniging Capelle (BVC), diverse Wijkoverlegplatform van Capelle een den IJssel, de RET en MRDH, de opdrachtgever van het openbaar vervoer in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. De buurtbus verbindt rechtstreeks de Capelse wijken Middelwatering (centrum), Schollevaar, Schenkel (IJsselland-ziekenhuis), ’s-Gravenland en West met elkaar. Ook wordt de Rotterdamse wijk Kralingse Veer aangedaan.

De voorkeursroute voor de buurtbus Capelle aan den IJssel, is opgesteld door de RET en afgestemd met de Wijkoverlegplatforms.