Doe-mee! Programma

Tijdens het proces rond de totstandkoming van verschillende gebiedsvisies is aan bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties beloofd dat we ook bij de invulling van alle ambities ruimte blijven maken voor hun ideeën en initiatieven.

 

Er is een Doe mee! programma opgesteld waarme we met behulp van de volgende activiteiten Capellenaren de stad laten maken:

 1. Deel informatie
  We communiceren open en actief over ontwikkelingen met: eigen organisatie, partners, directbetrokkenen en alle Capellenaren
 2. Werk het idee samen uit

  We gaan naar buiten

  We zorgen dat iedereen die dat wil mee kan doen

  We stellen open vragen en luisteren naar elkaars ideeën
  We bespreken de plannen terug en checken samen of we de ideeën juist hebben verwerkt

 3. Creëer buiten een beleving
  We maken ontwikkelingen “op straat” zichtbaar
  We creëren energie op de plek waar het gebeurt
  We vieren successen met elkaar
 4. Bied ruimte aan initiatieven
  We bieden een uitnodigende plek waar iedereen met een idee zich kan melden
  We helpen initiatiefnemers wanneer gewenst hun ideeën te realiseren

Deze aanpak is ontstaan tijdens het opstellen van de gebiedsvisie Centraal Capelle, en vervolgens ook ingezet bij de totstandkoming van de gebiedsvisie Landelijk Capelle. We stimuleren ook andere organisaties die ontwikkelingen in Capelle aan den IJssel initiëren om hetzelfde te doen.

 

Doe mee!

Om het voor Capellenaren zo makkelijk mogelijk te maken om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen en mee te doen, worden er verschillende communicatiemiddelen ingezet.

Vlak voor de zomer van 2017 hebben we www.capellebouwtaandestad.nl gelanceerd om Capellenaren open en actief te informeren over alle ontwikkelingen. Via deze website is het mogelijk om u aan te melden voor e-mailnieuwsbrieven om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen. Momenteel  zijn we bezig om het via de website mogelijk te maken om mee te praten over alle ontwikkelingen.

 

Daarnaast houden we na de zomer van 2018 alweer de derde editie van de CentrumXpeditie als opvolger van de feestelijke en succesvolle opening van de CentrumXpeditie in 2016 en de gezellige dan in 2017. Ook hebben we een intaketeam ingericht dat initiatiefnemers verder helpt die goede ideeën hebben voor Capelle aan den IJssel. En we blijven– binnen en buiten het centrum - ontwikkelingen beleefbaar maken op locatie. Zodat u op straat kunt zien wat er de komende jaren allemaal gaat verbeteren in onze mooie stad.

 

Op deze website vindt u per ontwikkeling onder Doe mee! de mogelijkheden om samen te werken aan het betreffende project.

 

CentrumXpeditie – de route

De CentrumXpeditie maakt alle ontwikkelingen in specifiek het Capelse centrum beleefbaar. Vanwege het succes van de afgelopen twee edities van het evenement, zal het evenement dit jaar weer plaatsvinden. De CentrumXpeditie maakt alle ontwikkelingen in specifiek het Capelse centrum beleefbaar. Op zaterdag 24 september 2016 heeft wethouder Dick van Sluis de CentrumXpeditie geopend. De CentrumXpeditie is een route van ongeveer 5 kilometer langs alle locaties in het Capelse centrumgebed waar de komende jaren een ontwikkeling plaatsvindt. De route is aangelegd met behulp van innovatieve tegels die zijn ontwikkeld door Heijmans. De CentrumXpeditie is ook toegankelijk via tablet en smartphone en via een ‘ouderwetse’ routekaart die gratis verkrijgbaar is in de Werkkamer.

 

Voortgang en planning

In 2017 is de website www.capellebouwtaandestad.nl gelanceerd. Op deze website informeren we Capellenaren over alle ontwikkelingen. Men kan zich aanmelden voor e-mailnieuwsbrieven om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen. Daarnaast vindt in de zomer van 2018 weer het evenement CentrumXpeditie plaats, waarbij ook informatie wordt gegeven over de verschillende projecten. Daarnaast blijven we – binnen en buiten het centrum – ontwikkelingen beleefbaar maken op locatie.

Om ruimte te bieden aan ideeën van Capellenaren, breiden we de mogelijkheden van www.capellebouwtaandestad.nl uit. We werken continu aan verbetering van de dienstverlening in De Werkkamer op het Amnestyplein, waar u informatie kunt verzamelen maar ook ideeën aan kunt dragen.