Ik bouw in Capelle

Droom je weleens van een huis dat aan al je wensen voldoet? Met volop ruimte voor kamers voor de kinderen, hobby's en het werk? Een rijtjeswoning in een gezellige buurt? Een mooie tuin op het zuiden? Of zelfs een kantoor aan huis of een bijwoning voor ouders/kinderen? Het kan in Capelle aan den IJssel! De groenste stad van Nederland, met alle denkbare voorzieningen om de hoek. Hier is volop ruimte om uw droomhuis te (laten) bouwen.

 

Wat is zelfbouw?

Zelfbouw betekent dat een toekomstige bewoner zelf de bouw van zijn woning regisseert. Je bepaalt zelf wat er gebouwd wordt en met welke partijen (architect, adviseurs, aannemer) er wordt samengewerkt. De officiële benaming van zelfbouw is ‘particulier opdrachtgeverschap’.  De term particulier opdrachtgeverschap wordt steeds minder gebruikt en langzaam aan vervangen door ‘zelfbouw’. In Capelle aan den IJssel is er volop ruimte om je droomhuis te (laten) bouwen. Een ruime eengezinswoning, huis mét kantoor of een riante villa, het kan allemaal! In de groenste gemeente van Nederland en Rotterdam binnen handbereik.

 

Handboek Zelfbouw

In ons Handboek Zelfbouw staat informatie over de belangrijkste zaken waar u mee te maken krijgt bij zelfbouw. Het handboek behandelt allereerst de onderwerpen die te maken hebben met de voorbereiding zoals het kopen van een kavel en het laten maken van een ontwerp. Vervolgens gaat het handboek in op het selecteren van een bouwer, kosten & financiering, algemene regels en afspraken en de nutsvoorzieningen. Tenslotte behandelt het handboek de zaken die met de daadwerkelijke uitvoering te maken hebben. Het handboek is bedoeld als informatief naslagwerk en bundelt al het bestaande beleid van de gemeente waar u te maken mee kan krijgen bij zelfbouw. De rechten en verplichtingen tussen u en de gemeente worden vastgelegd in andere documenten zoals onder andere het kavelpaspoort, het bestemmingsplan en de koopovereenkomst.  

 

Nota aanpasbaar bouwen

Het is wenselijk om een woning te bouwen die niet alleen nu, maar ook in de toekomst, bruikbaar is voor de huidige en toekomstige bewoners. Denk aan veranderende eisen aan woningen of het voorkomen van een noodzakelijke verhuizing door leeftijd en/of lichamelijke beperkingen. Door uw woning daar nu al op aan te passen worden tussentijdse investeringen zoveel mogelijk voorkomen. Zo blijft uw woning zijn waarde behouden. Een overzicht van de eisen die gesteld worden aan een aanpasbare woning kunt u vinden in de nota aanpasbaar bouwen. Klik hier voor de Nota aanpasbaar bouwen.

 

Bekijk hieronder de zelfbouwlocaties: 

 

De Mient
Wonen in een stoer, industrieel en robuust woonwerkgebied, waar u alle vrijheid en ruimte heeft om uw droom te realiseren? Op De Mient gaan de toekomstige bewoners zelf hun woning bouwen met ruimte voor iets extra's. Bijvoorbeeld een kangoeroewoning, woonwerkwoning of bedrijf aan huis. Voor meer informatie over zelfbouwlocatie de Mient, klik hier.

 

Er zijn geen kavels meer beschikbaar op de Mient.

 

De Rubenssingel

De Rubenssingel is gelegen in de wijk Middelwatering op loopafstand van het centrum met alle voorzieningen. Grenzend aan uw nieuwe woning ligt een grote vijver in een park dat op dit moment in overleg met bewoners opnieuw wordt ingericht. En ook de Hollandsche IJssel is slechts een paar minuten wandelen. Kortom, alles is dichtbij!  Voor meer over zelfbouwlocatie de Rubenssingel, klik hier.

 

Er zijn geen kavels meer beschikbaar op de Rubenssingel.

 

Tennispark

Op het voormalige Tennispark aan de ‘s Gravenweg geeft de gemeente vier kavels uit voor zelfbouw. Het gaat om ruime kavels van circa 2.500 m2, ieder bestemd voor de bouw van één woning. De bouw hiervan komt door middel van particulier opdrachtgeverschap tot stand, waardoor er een grote(re) variëteit/individualiteit van de te realiseren woningen ontstaat die recht doet aan het unieke en historische karakter van de ’s-Gravenweg.  

 

In totaal zijn er 4 kavels, waarvan er 3 verkocht zijn en 1 kavel onder voorbehoud verkocht is. De woningen worden naar verwachting opgeleverd in 2018. Voor meer informatie over dit project, klik hier.

 

 

 

Vragen? Laat het ons gerust weten via: zelfbouw AT capelleaandenijssel DOT nl.