Partnerband Jiashan

Sinds juli 2017 heeft de gemeente Capelle aan den IJssel een economische partnerband met de Chinese gemeente Jiashan. Deze partnerband is aangegaan om voor beide gemeenten het economisch klimaat te versterken. Er zijn over en weer al (meerdere keren) bezoeken aan elkaar gebracht. Deze bezoeken stonden veelal in het teken van zakendoen en het leggen van contact tussen bedrijven onderling en tussen de bedrijven en de twee gemeenten.

Zaken doen in Jiashan

 

In oktober 2018 is Capelle met diverse ondernemers op economische missie geweest naar Jiashan om de economische mogelijkheden te verkennen en zaken te doen. Met onze Chinese collega's, die zich in Capelle gevestigd hebben, helpen wij ondernemers die interesse hebben in het zaken doen met China, maar niet mee kunnen met economische missies. Op deze manier proberen wij flexibel inzetbaar te zijn voor de ondernemer die toch zijn kans wil grijpen in China.

Over Jiashan

 

Jiashan is een gemeente ongeveer 80 kilometer ten westen van  Shanghai. Een van de grootste bedrijventerreinen in Jiashan is de Jiashan Economic Development Zone, waarin het Sino-Dutchpark zich bevind. Op deze locatie hebben zich al diverse Nederlandse bedrijven gevestigd, zoals Heineken en Akzo Nobel. In september 2017 hebben Jiashan en het Sino-Dutchpark een kantoor geopend op Rivium in Capelle. Dit kantoor wordt gebruikt om het Sino-Dutchpark te promoten bij Nederlandse bedrijven, maar ook om Nederland te promoten bij bedrijven uit Jiashan.

Contactgegevens

 

Wilt u meer informatie over de economische partnerband met Jiashan? Neem dan contact op met Kirsten van Adrichem via k.van.adrichem@capelleaandenijssel.nl of via 010 - 284 8133.