Vernieuwing Pier Panderplein

Herinrichting Pier Panderplein tot aantrekkelijk groen verblijfsgebied
 • Versterking huiskamergevoel in hart van de wijk
 • Groene inrichting Pier Panderplein
 • Aantrekkelijke plekken voor verblijf en ontmoeting
25 mrt

Voortgang werkzaamheden Pier Panderplein

Aan de metamorfose van het Pier Panderplein wordt hard gewerkt. De vloer van de terras-uitbreiding is gestort en ook de andere betonconstructies voor het plaatselijk verbreden van het loopdek zijn in voorbereiding. Beneden op het plein en in de Rodinrade is het riool vervangen en is het plein met lichtgewicht ophoogmateriaal op de gewenste hoogte aangebracht.

We zijn gestart met het plaatsen van de prefab betonnen elementen waarmee de trappen en groenvoorzieningen op het plein zichtbaar worden. De nieuwe bestrating beneden op het plein en de Rodinrade brengen we in de laatste fase van het project aan.

Winkelcentrum de Scholver en de directe omgeving zullen dit jaar een metamorfose ondergaan. De nieuwe eigenaar van het winkelcentrum heeft ambitieuze plannen. Om het centrum weer toekomstbestendig te maken zullen de noord- en zuidentree anders ingericht worden. De bestaande overkappingen verdwijnen. Aan de noordzijde komen een mooie trap en een lift. Aan de zuidzijde/het Pier Panderplein komt gezinshoreca met aangrenzend een terras. De verouderde gevels maken plaats voor eigentijdse architectuur.

Projectomschrijving

 

In aansluiting hierop richt de gemeente het Pier Panderplein opnieuw in zodat er een aantrekkelijke plek voor verblijf, ontmoeting, en activiteiten ontstaat. Er bleek vooral behoefte aan een groenere uitstraling. Daarom komen er meer plantenbakken en bomen. Naast het groen komt er een breed bordes dat ruimte biedt aan terrassen en een mooie trap die de entree van het winkelcentrum met het plein verbindt. Ook sfeervolle verlichting, een speeltoestel, een plek om de fiets te parkeren, zitgelegenheden en een podium maken deel uit van de inrichting.  De overgang van het plein naar het winkelcentrum wordt verkleind door het plein gedeeltelijk op te hogen. De huidige hellingbaan vormt een barrière. De toplaag van de voetgangersdekken van de Henry Moorepassage zal door de gemeente vervangen worden zodat deze aansluit op de nieuwe inrichting.

 

 

Foto's van de werkzaamheden; maart 2019
Impressies gevel winkelcentrum De Scholver en Pier Panderplein
Volgorde van de werkzaamheden. (zie onderstaand document ''Fasering werkzaamheden Pier Panderplein'')

Voortgang

Inmiddels is het terras bij de entree uitgebreid en is de brede trap geplaatst. Daarnaast zijn we momenteel bezig met de aanleg van de groenvakken. De nieuwe contouren worden nu goed zichtbaar.

 

Helaas hebben we tijdens de uitvoering te maken met onvoorziene omstandigheden die we eerst op moeten lossen alvoor we verder kunnen met de overige werkzaamheden. Het ziet er naar uit dat we muv het groen medio juni 2019 gereed zijn met de werkzaamheden.

Het groen wordt in het eerstvolgende plantseizoen (Q4-2019) aangebracht.

 

Technische en uitvoering gerelateerde vragen kunt u stellen aan directievoerder Frits de Greef (010-284 8707).

Algemene vragen kunt u stellen aan projectleider Dirk van den Heuvel (010-284 8019).

 • 2017
 • 2018
 • 2019
 • 2020
 • 2021
 • 2022
 • Definitief ontwerp Pier Panderplein gereed

 • Uitwerking plannen/ aanbesteding

 • Werkzaamheden Pier Panderplein

 • Nu

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over dit project?

Dirk van den HeuvelStuur een bericht
010-284 8019ma t/m vr