Watervallei

  • Speelplaats
  • Voor kinderen van alle leeftijden
  • Realisatie zomer 2019
2 feb

Speelplaats ‘De Watervallei’ definitief in het Schollebos

Een meerderheid van de Capelse gemeenteraad heeft tijdens de raadsvergadering van maandag 18 maart ingestemd met de aanleg van waterspeelplaats ‘De Watervallei’ in het Schollebos aan de rand van het evenemententerrein bij de klimpiramide.

Kinderburgemeester Ilias Oukbih: “Ik vind het leuk! Normaal moet je naar het zwembad om met water te spelen en straks kan dat gewoon bij de waterspeelplaats.”

 

Wethouder Hartnagel (jeugd): “Heel mooi dat De Watervallei een goede plek krijgt. Daar zijn veel Capelse kinderen en hun ouders blij mee. Via sociale media kreeg ik al een heleboel reacties toen bleek dat de aanleg kan starten. Het is nu wachten op de opening en mooi weer!” Voor de zomer van dit jaar is de waterspeelplaats klaar. De opening wordt verricht door het Capelse kindercollege.

 

De Watervallei wordt aangelegd bij de klimpiramide, een speeltuintje en skatepark. Ook komt daar de work-out voorziening voor calisthenics en freerunning. Wethouder Hartnagel: “Zo wordt het Schollebos ook een mooie plek voor sport, bewegen en plezier in de buitenlucht.”

In Capelle hebben we straks iets bijzonders: speelplaats de Watervallei. Dit is een speelplaats (ca. 15 x 10 m) met zes, door water aangedreven, speeltoestellen. Kinderen van alle leeftijden kunnen hier in de zomermaanden tussen 10:00 en 20:00 uur met water spelen. Het streven is dan ook om deze waterspeelplaats vóór de zomer van 2019 in bedrijf te hebben!

Locatiekeuze

De locatiekeuze om Watervallei te realiseren aan de rand van het evenemententerrein in het Schollebos, nabij de klimpiramide. Het is een zonnige plek met een ligweide. De Watervallei krijgt een directe functionele relatie met de aanwezige klimpiramide, een speeltuintje en het skatepark. Met de klimpiramide en het nog te realiseren calisthenics park kan de watervallei een ruimtelijke eenheid vormen aan de oostrand van het evenemententerrein met speel- en bewegingsmogelijkheden. Er zijn geen ruiterpaden in de nabijheid van deze locatie.

 

Vervolg

Het streven is om de waterspeelplaats in de zomer dit jaar (2019) in gebruik te kunnen nemen. Er zijn op deze locatie geen vergunningen nodig om de waterspeelplaats te realiseren.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over dit project?

Nancy RahmanStuur een bericht
010 284 8685