Werkzaamheden Purmerhoek

  • Bomenbeheer
  • Vervangen populieren
21 mrt

Bomen bij flat Purmerhoek vervangen

De gemeente Capelle is deze week begonnen met het verwijderen en vervangen van 25 populieren aan de voorzijde van de Purmerhoek-flat. Voor de gerooide bomen komen nieuwe elzen en populieren terug die nog dit plantseizoen worden geplant. Uit een inspectieronde van Bomenwacht Nederland bleek de noodzaak van vervanging van verouderde en deels zieke bomen. Wethouder Marc Wilson: “Overlast en gevaar voor wandelaars, het verkeer op de Abram van Rijckevorselweg en geparkeerde auto’s willen we te allen tijde voorkomen.”

De gemeente Capelle kreeg de laatste tijd regelmatig meldingen over vallende takken rond de Purmerhoek. Afhankelijk van het weer is de aannemer naar verwachting tot eind volgende week bezig met het rooien van de bomen. Bij het verwijderen houdt de aannemer rekening met broedende vogels. Aanwezige vleermuiskasten worden herplaatst. Met parkeerverbodsborden worden bewoners geïnformeerd waar tijdelijk niet kan worden geparkeerd. Omwonenden zijn via brieven, sociale media en tijdens een inloopbijeenkomst geïnformeerd over de werkzaamheden.

 

Na de herinrichting van de verkeerssituatie start vandaag ook de aanplant van 42 bomen en zo’n 16.000 vaste planten en hagen aan de Kerklaan en de Reigerlaan.

Binnenkort start de gemeente met het vervangen van een groot deel van de populieren aan de voorzijde van de Purmerhoek. Als gemeente hebben we de zorg voor het groen in de buitenruimte van Capelle, zo ook voor de bomen. Met regelmatige inspectierondes houden we de gezondheid van de bomen in de gaten. De inspectie door Bomenwacht Nederland wees uit dat een aantal bomen aan vervanging toe is. Dit bleek ook uit het feit dat de gemeente de afgelopen tijd meldingen binnen kreeg over vallende takken. Dit is geen wenselijke situatie. Daarom is besloten om de bomen te vervangen.

Wet Natuurbescherming

De Wet Natuurbescherming vervangt sinds 1 januari 2017 de Flora en Fauna Wet.

In de Wet Natuurbescherming staat dat het hele jaar door, bij elk werk in de natuur, een inspectie plaats moet vinden. De inspectie is altijd onderdeel van de opdracht en de snoeiers zijn hierop getraind.

Als er tijdens de inspectie nesten aan worden getroffen in de te vervangen bomen zorgen we dat de situatie veilig is en vervangen we de bomen op een later tijdstip.

 

Inloopmiddag woensdag 6 maart

We nodigen u uit voor de inloopavond op woensdag 6 maart, tussen 16.00 uur en 18.00 op gemeentewerf, Groenedijk 10 in Capelle. Op de inloopavond geven wij informatie over de werkzaamheden en bent u in de gelegenheid om vragen te stellen.

Auto verplaatsen

De werkzaamheden starten maandag 18 maart en nemen ongeveer één week in beslag. Bij slecht weer kan het zijn dat de werkzaamheden langer duren.

Tijdens het rooien kunt u niet overal parkeren. We geven dit tijdig aan met parkeerverbodsborden. Parkeer uw auto tussen tijdens de werkzaamheden daarom op een andere plaats in de buurt. Auto’s die bij het starten van de werkzaamheden nog in de weg staan verwijderen we. Wij hopen op uw medewerking en danken u alvast voor uw begrip.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over dit project?

Johan van ZijlStuur een bericht
0102848673maandag t/m vrijdag