Bewonersavond Arica 3 oktober 2018

 

3 okt

Bewoners van de Arica zijn op 3 oktober geïnformeerd over de aanstaande werkzaamheden voor de straat en het riool. In deze straat gaat ook een ander project lopen: het project WaterWeg, een project dat met Europese subsidie wordt betaald. Tijdens de bewonersavond konden de bewoners:

- in gesprek over de werkzaamheden aan het riool

- zien wat het effect van klimaatverandering is

- van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard vernemen wat zij doen om de inwoners van Capelle droge voeten te laten houden. Capelle ligt laag dus er zijn in heel de gemeente extra maatregelen nodig. De Arica is uitgekozen niet omdat er daar problemen zijn, maar vanwege het feit dat er binnenkort groot onderhoud plaatsvindt. De Arica kan op deze manier als voorbeeldproject dienen.

- van Ingenieursbureau Tauw vernemen welke oplossingen zij hebben bedacht om wateroverlast tegen te gaan. Ook zorgen zij straks in de Arica voor een mooie (speel)voorziening om het waterbewustzijn levend te houden. Deze (speel)voorziening wordt samen met de bewoners gekozen.

- vernemen waarom het belangrijk is ook op eigen grond de tuin te vergroenen en de oprit te voorzien van waterdoorlaatbare stenen.