Uitbreiding Anytime Fitness in bibliotheekgebouw geopend

 

18 dec

Op donderdagmiddag 14 december is het eerste gedeelte van het verbouwde bibliotheekgebouw feestelijk geopend door de wethouders Dick van Sluis en Eric Faassen. In dit gedeelte komen twee zalen van Anytime Fitness als uitbreiding op hun locatie aan de Fluiterlaan. Op 8 januari komt ook de Bibliotheek zelf weer terug in het pand en tot aan de zomer volgen dan nog de Rabobank en een horeca-voorziening aan het Stadsplein.

 

De Bibliotheek aan het Stadsplein is ingrijpend aan het moderniseren. Door de modernisering heeft de Bibliotheek minder ruimte nodig en is er plaats voor nieuwe functies. Dat sluit aan op de ambities voor het Capelse centrum. De Rabobank zocht al enige tijd naar een nieuw onderkomen, zodat het huidige bankgebouw op het Stadsplein plaats kan maken voor de uitbreiding van winkelcentrum De Koperwiek en de vernieuwing van het plein. En ook Anytime Fitness zocht al enige tijd naar uitbreiding van haar huidige vestiging in het Capelse centrum.

 

Aankoop

Om de ingrijpende verbouwing van het pand mogelijk te maken en de samenwerking tussen alle partijen te stimuleren, heeft de gemeente eind vorig jaar het pand van de Bibliotheek gekocht. Als de verbouwing is afgerond en alle partijen goed zijn gehuisvest, heeft de gemeente de ambitie het pand weer te verkopen.