Capelle aan den IJssel

Dag van het Park terug van weggeweest

Na 3 jaar afwezigheid keert de Dag van het Park terug naar het Capelse Schollebos. Op zaterdag en zondag 24 en 25 juni kunnen bezoekers tussen 12.00 en 17.00 uur terug naar de middeleeuwen met volop activiteiten voor jong en oud. De toegang is gratis.

Wethouder Buitenruimte Marc Wilson is maar wat blij dat de Dag van het Park weer terug is: “De Dag van het Park is een geweldig leuk event voor alle Capellenaren, jong en oud. Ik ben er blij mee dat we dit in het Schollebos kunnen organiseren, een prachtige locatie hiervoor. Corona gooide een paar jaar roet in het eten, maar nu kan het evenement, dat ook nog eens gratis toegankelijk is, weer doorgaan. Geweldig leuk om Capellenaren en mensen uit de regio weer te ontmoeten.”

Riddertoernooi

De Dag van het Park duurt twee dagen. Zaterdag en zondag 24 en 25 juni is er een uitgebreid programma met theater, workshops zwaardvechten (ook voor kinderen), diverse shows en als hoogtepunt het riddertoernooi. Daarnaast is er een jaarmarkt en zijn er diverse eet- en drinkstands. De toegang in het Schollebos is gratis.

Bekijk het volledige programma

Vervoer

De organisatie van het evenement vraagt of bezoekers zoveel als mogelijk lopend of met de fiets naar het Schollebos komen. Rond het stadspark zijn maar een beperkt aantal parkeerplaatsen. Een slim alternatief is het parkeerterrein achter het gemeentehuis in Capelle. Van daar uit vertrekken gratis pendelbussen die bezoekers tot aan de ingang van het Schollebos brengen.