Capelle aan den IJssel

Inloopbijeenkomst Bermweg 11 / Bermeinde 9

Op dinsdag 19 december is er van 19:00 tot 21:00 uur een inloopbijeenkomst op de Bermweg 11, Capelle aan den IJssel. Ontwikkelaar Punta Grossa Vastgoedontwikkeling organiseert deze bijeenkomst om de plannen toe te lichten voor de herontwikkeling naar een zorgcomplex met 28 appartementen op deze locatie. Tijdens de bijeenkomst kunt u vragen stellen, suggesties doen en uw opmerkingen over de plannen delen.

Op de locatie staat op dit moment een gebouw uit 1962 met een maatschappelijke c.q. kantoorfunctie. Het voornemen van de ontwikkelaar is om het bestaande gebouw te slopen voor een nieuw, duurzaam gebouw dat ruimte biedt aan 28 zelfstandige zorgappartementen van ca. 60m² en algemene ruimten. De parkeerplaatsen komen op eigen terrein, waardoor er geen extra parkeerdruk in de openbare ruimte ontstaat.

Op dit moment is de ontwikkelaar in overleg met de gemeente om het plan verder uit te werken. Als dit definitief is, wordt een aanvraag omgevingsvergunning ingediend. De gemeente beoordeelt de aanvraag en bij akkoord wordt een ontwerpbesluit omgevingsvergunning gedurende 6 weken ter inzage gelegd. Iedereen mag in die periode zienswijzen indienen. Vaststelling van de omgevingsvergunning, al dan niet in gewijzigde vorm, gebeurt na beantwoording van de ingediende zienswijzen. Vervolgens worden de voorbereidingen getroffen om te komen tot realisatie en is de verwachting om begin 2025 te kunnen starten met de werkzaamheden.

Als u vragen heeft over deze ontwikkeling of u wilt meer informatie, dan kunt u contact opnemen met de ontwikkelaar via info@puntagrossa.nl. Na de inloopbijeenkomst wordt er een verslag opgesteld van de reacties en de beantwoording. Er wordt vervolgens een tweede inloopbijeenkomst georganiseerd om toe te lichten hoe de ontvangen suggesties en reacties verwerkt zijn.