Capelle aan den IJssel

Feestelijke start vernieuwen woningen Bongerd en Wingerd

Wethouder Jannes van der Heide was afgelopen vrijdag bij de feestelijke start van het project 'Verbeteraanpak Bongerd en Wingerd'. Woningcorporatie Havensteder en aannemer BAM Wonen gaan hier samen aan de slag om 432 woningen aan de Bongerd, Dotterlei, Wilgenhoek en Wingerd te vernieuwen.

Bewoners van de wijk kwamen gezellig een kijkje nemen bij het startfeest. Urias Santos Bakker van Havensteder gaf het startsein voor de vernieuwing. Namens aannemer BAM Wonen sprak Wout van der Waal. Ook wethouder Jannes van der Heide en Wim Spekman van de Huurdersraad Capelle waren bij de start aanwezig.

Vernieuwen woningen Bongerd en Wingerd

In de Florabuurt worden 432 woningen aan de Bongerd, Dotterlei, Wilgenhoek en Wingerd aangepakt en verbeterd. De woningen zijn gebouwd in de jaren zestig. Ze zijn toe aan vernieuwing en krijgen een grote opfrisbeurt. De verbetering van de woningen is onderdeel van de Gebiedsvisie Florabuurt. Dit is een groot plan om de Florabuurt flink op te knappen.  

Urias Santos Bakker: “We zijn ontzettend blij dat we als Havensteder samen met BAM Wonen met deze verduurzaming aan de slag gaan. Dat we het voor de bewoners een stukje aangenamer in huis gaan maken en de energierekening hopelijk omlaag brengen. We kijken verder dan alleen de stenen. Samen met bewoners kijken we ook naar veiligheid en leefbaarheid in de wijk.”

Wout van der Waal van BAM Wonen benadrukt de circulaire aanpak van het project. “De materialen die we weghalen, gebruiken we opnieuw op andere plekken. Door dit hele verduurzamingsproject gaat de wijk 300.000 kuub gas minder gebruiken en 1 miljoen kg CO2 minder uitstoten. Een grote bijdrage aan het klimaat!”

Wethouder Jannes van der Heide van gemeente Capelle aan den IJssel is zichtbaar trots op deze enorme impact op de duurzaamheid, maar ook dat we met elkaar een zichtbare stap maken in de uitvoering van de Gebiedsvisie Florabuurt. “Een mooie mijlpaal!”

Wim Spekman neemt de ervaring mee, die de Huurdersraad Capelle opdeed bij de renovatie Schermerhoek. “We hebben een grote stem in het project Bongerd en Wingerd bij de klankbordgroep. Dat zijn meerdere bewoners die samenkomen met de gemeente en Havensteder om samen de wensen tot een plan te formeren.”

Meer weten?

Meer informatie over de verbeteraanpak Bongerd en Wingerd staat op de website van Havensteder. Er is ook meer informatie over de Gebiedsvisie Florabuurt.