Capelle aan den IJssel

Onderhoud bosplantsoenen

In de winterperiode gaat de gemeente bomen en struiken in de openbare ruimte snoeien. Deze periode is het beste voor onderhoud, omdat de natuur in rust is en er geen blad aan de bomen zit. Dit maakt het snoeiwerk makkelijker en zorgt ervoor dat planten en dieren niet te veel last hebben.

Wat gaan we precies doen?

We gaan bomen en planten snoeien, maar we doen dat voorzichtig. We kiezen welke delen we snoeien, zodat het niet te kaal wordt. Zo blijft het voor een deel begroeid en blijven er altijd schuilplekken voor dieren. Deze natuurvriendelijke manier van snoeien deden we vorig jaar voor het eerst. Dat leverde veel positieve reacties op.

Wat doen we nog meer?

We halen jonge bomen weg die niet bij de originele beplanting horen. Deze bomen zijn uit zichzelf verspreid. Hierdoor maken we ruimte voor andere struiken en bomen die wel passen in de bosplantsoenen. Daarnaast planten we op verschillende plekken nieuwe bomen en struiken om de biodiversiteit te verhogen. Tot slot halen we ook bepaalde bramenstruiken weg. Dit doen we op een natuurvriendelijke manier.

Bij het onderhoud kan het zijn dat we de straat voor een deel afsluiten. De straat blijft wel open voor het verkeer. Ook kunt u last hebben van geluid tijdens de werkzaamheden. Het onderhoud aan de bosplantsoenen doen we op meerdere locaties, verspreid door Capelle. We beginnen vanaf week 51 (18 december). De werkzaamheden duren tot uiterlijk half maart 2024.