Capelle aan den IJssel

Participatie bij de plannen voor het Rivium

Het Rivium wordt omgebouwd tot een moderne wijk om te wonen, werken en te verblijven. Vanaf het begin van de plannen heeft de gemeente veel partijen bij de ontwikkeling van het Rivium betrokken.

Betrokken partijen zijn bijvoorbeeld bedrijven en organisaties op en rond het Rivium, Capellenaren uit wijken naast het Rivium en de inwoners van de Rotterdamse wijk Kralingseveer. We betrekken deze partijen bij de plannen door ze te informeren waar we mee bezig zijn, maar ook door ze te vragen om mee te denken. Soms kan er ook meebeslist worden. Dit betrekken van mensen op verschillende manieren heet participatie.

Participatie en het Rivium

Voorbeelden van participatie bij de plannen van het Rivium zijn de bijeenkomsten voor omwonenden die in het najaar van 2023 zijn gehouden. Ook zijn de plannen voor het Rivium toegelicht op bijeenkomsten van een aantal Wijkoverlegplatforms (WOP’s). Natuurlijk werden er tijdens deze bijeenkomsten ook reacties en ideeën opgehaald.

In de tweede helft van 2024 worden verschillende documenten ter inzage gelegd. Het gaat om het ontwerp-wijziging Omgevingsplan, het Beeldkwaliteitsplan en de milieueffectrapportage (mer). Dit duurt zes weken. In deze periode kunt u deze plannen bekijken en uw reactie en opmerkingen geven. Dit heet een zienswijze indienen. U kunt een zienswijze indienen wanneer u een opmerking op het plan wilt geven, als er een fout in het plan staat of wanneer u het niet eens bent met het plan. Er worden in deze periode ook weer bijeenkomsten gehouden. Tijdens deze bijeenkomsten wordt er meer verteld over de eerder genoemde documenten. Ook kunnen er vragen gesteld worden.

Het participatieplan Rivium

Meer weten over participatie bij de ontwikkeling van het Rivium? In het ‘Participatieplan Rivium’ staat hoe gemeente te werk gaat. U kunt het participatieplan opvragen door te mailen naar rivium@capelleaandenijssel.nl.